COVID-19: Begrænsningen på håndkøbsmedicin ophæves

29. maj 2020

Lægemiddelstyrelsen ophæver nu begrænsningen af håndkøbsmedicin, som har været gældende siden marts måned. Det betyder, at apoteker, supermarkeder, kiosker og andre med tilladelse til at sælge håndkøbsmedicin, igen for hovedparten af præparaternes vedkommende kan sælge mere end én pakning af samme type håndkøbsmedicin pr. kunde.

For at sikre at der var nok håndkøbslægemidler til alle i den første fase af coronaudbruddet, valgte Lægemiddelstyrelsen i starten af marts måned at indføre en begrænsning på køb af håndkøbslægemidler. Den begrænsning er nu blevet ophævet.  

Ophævelsen gælder for alle håndkøbslægemidler med undtagelse af paracetamol til børn, som fortsat begrænses for at sikre, at der er nok til de, der har størst behov.

”Vi er nu ude ovre den usikkerhed, der prægede situationen for håndkøbsmedicinen i den første fase af udbruddet, og vi er glade for, at vi derfor nu kan ophæve begrænsningen af størstedelen af salget i håndkøb,” siger enhedschef i Lægemiddelstyrelsen Merete Hermann.

Lægemiddelstyrelsen følger fortsat situationen tæt for at kunne sætte ind, hvis behovet for begrænsning igen skulle opstå.

Læs mere:

Nyhed 24. marts: Paracetamol til børn kan fremover midlertidigt kun købes på apoteker.

Nyhed 12. marts: Begrænsning af salg af medicin på apoteker.

Brev til forhandlere: Begrænsning på håndkøbslægemidler ophæves.