Lægemiddelstyrelsen styrker kommunikationen om medicinforsyning

22. juni 2020

Lægemiddelstyrelsen opruster kommunikationen om forsyning af medicin i Danmark. Det sker via nyheder, som vil blive udsendt ved forsyningsproblemer, der kan få behandlingsmæssige konsekvenser for patienterne.

Som udløber af en periode med stigende opmærksomhed i pressen og på sociale medier om forsyning af medicin – især i tiden før corona – har Lægemiddelstyrelsen i længere tid arbejdet med at identificere udfordringer, årsager og mulige initiativer, der kan være med til at afhjælpe forsyningsproblemer og konsekvenserne af dem i samarbejde med en lang række repræsentanter for hele forsyningskæden.

I dag lancerer Lægemiddelstyrelsen derfor en ny mulighed for at blive løbende opdateret med information om forsyningsvanskeligheder med medicin, som forventes at komme til at påvirke behandlingen af patienter i Danmark. Abonnér på nyhedsbrevet her (vælg Meddelelser om forsyningsproblemer).

Info om forsyningsproblemer, der har behandlingsmæssig betydning

Det er ikke usædvanligt, at der kan opstå forsyningsproblemer med medicin. Men ofte har det ikke nogen behandlingsmæssig betydning for patienterne, fordi apoteket kan udlevere den samme medicin i en anden pakningsstørrelse eller tilbyde en anden medicin, der svarer til den, som lægen har ordineret. Det vil ikke være denne type af forsyningsproblemer, som Lægemiddelstyrelsen fremover vil informere om.

Lægemiddelstyrelsens nye nyhedsbrev vil omhandle forsyningsproblemer for medicin, der hverken forventes at være tilgængelig i andre pakningsstørrelser eller som ikke kan skiftes ud med anden medicin uden at have behandlingsmæssig betydning for patienterne.

Bedre viden om forsyningen af medicin på det danske marked

Det nye initiativ lanceres på baggrund af, at Lægemiddelstyrelsen i samarbejde med virksomhederne har arbejdet for en større transparens om forsyningsproblemer. Styrelsen modtager således nu flere indberetninger om forsyningsvanskeligheder fra virksomhederne, og indberetningerne indeholder mere detaljeret information om de konkrete forsyningsvanskeligheder. Samtidig har Lægemiddelstyrelsen styrket overvågningen af forsyningsproblemer.

Abonnér på meddelelser om forsyningsproblemer

Vælg ”meddelelser om forsyningsproblemer” under Abonnér på nyhedsbreve.

Læs mere:

Lægemiddelstyrelsen: Tema om mangel på medicin

Nyhed fra Lægemiddelstyrelsen – Forsyning af medicin i Danmark (22. juli 2019)

Nyhed fra Lægemiddelstyrelsen - Lægemiddelstyrelsen inviterer til Fagligt Forum om medicinmangel (11. oktober 2019)

Det europæiske medicinalagentur: Tema om medicinforsyning og forsyningsproblemer (på engelsk)