EMA anbefaler at godkendelsen af Pfizer/BioNTechs COVID-19-vaccine udvides til at gælde 12-15-årige

28. maj 2021

Efter evaluering af nye data fra Pfizer/BioNTech har det europæiske lægemiddelagentur EMA besluttet at anbefale, at den betingede godkendelse af selskabets COVID-19-vaccine Comirnaty udvides til at gælde unge i aldersgruppen 12-15 år. 

I slutningen af december 2020 blev Comirnaty betinget godkendt af EMA til brug til personer fra 16 år. Nu har EMAs komité for medicin til mennesker (CHMP) evalueret en række nye data fra Pfizer/BioNTech – herunder kliniske studier blandt unge mellem 12 og 15 år – og indstiller herefter, at den betingede godkendelse af Comirnaty udvides til at omfatte personer i denne aldersgruppe. På basis af EMAs anbefaling er det nu op til EU-Kommissionen formelt at beslutte, om anbefalingen følges og vaccinen godkendes for den pågældende aldersgruppe i EU. Det vil i givet fald være den første vaccine mod COVID-19, der godkendes i EU for personer fra 12 år. 
 
I Danmark afgør Sundhedsstyrelsen hvilke vacciner, der indgår i det danske vaccinationsprogram samt hvilke målgrupper, der får tilbudt vaccinerne. 
 
Læs mere om Comirnaty hér: Godkendte Vacciner mod Covid-19