Mangel på Rapifen og Serenase

20. juni 2016, Opdateret 14. december 2016

Lægemiddelstyrelsen forventer, at det kommer mangel på Rapifen 0,5 mg/ml og Serenase 5 mg/ml til injektion, der bruges til hhv. anæstesi (bedøvelse) og behandling af psykose.

Der har siden juni 2016 været problemer med forsyningen af både Rapifen 0,5 mg/ml og Serenase 5 mg/ml. Virksomheden Janssen-Cilag har meddelt Lægemiddelstyrelsen, at det forventes, at der frem til juni 2017 vil være forsyningsproblemer for Serenase 5 mg/ml. Forsyningsproblemerne for Rapifen 0,5 mg/ml forventes afsluttet i december 2016. Læger, der bruger Rapifen eller Serenase, skal derfor overveje alternativer, indtil lægemidlerne er tilbage på markedet.

Janssen-Cilag kan fortsat levere Serenase® Dekanoat 50 mg/ml og 100 mg/ml til depotbehandling.

Fakta om Rapifen 0,5 mg/ml og Serenase 5 mg/ml

Rapifen (alfentanil) er et syntetisk morfinlignende smertestillende lægemiddel, som bl.a. anvendes ved kortvarige kirurgiske og diagnostiske indgreb.

Serenase (haloperidol) er et 1. generations lavdosis-antipsykotikum med ringe sedativ effekt, der anvendes ved skizofreni og andre psykotiske tilstande. Injektionsbehandling kan være indiceret ved akutte psykotiske tilstande. 

Kontakt til Janssen-Cilag

Janssen-Cilags kundecenter, Medical Information and Customer Service:

E-mail: Send en mail eller telefon 4594 8282

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...