CE-mærkning af mundbind

Opdateret 25. maj 2021

Når du køber mundbind, der er medicinsk udstyr, skal de være CE-mærkede ligesom alt andet medicinsk udstyr. Mundbind, som er klassificeret som medicinsk udstyr, er ofte hvide og/eller blå trelagsmundbind med bindebånd eller øreelastikker og er beregnet til engangsbrug. Genanvendelige mundbind med medicinsk formål skal også CE-mærkes og skal leve op til alle relevante krav i bekendtgørelse om medicinsk udstyr. En fabrikant skal CE-mærke sit produkt, hvis det har et konkret medicinsk formål, eksempelvis at forebygge smittespredning. CE-mærket på medicinsk udstyr viser, at udstyret lever op til gældende lovgivning og at fabrikanten kan dokumentere produktets sikkerhed og ydeevne. Se mere om CE-mærkning af medicinsk udstyr her.

For CE-mærkede mundbind, skal mærkning og brugsanvisning være på dansk. Lægemiddelstyrelsen tillader dog i en begrænset periode, og i den aktuelle situation, også salg af medicinske mundbind, som har mærkning og brugsanvisning på svensk, norsk eller engelsk. Denne midlertidige lempelse er gældende indtil 31. januar 2022.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...