Gebyrer for detailforhandlere af medicin

Opdateret 24. april 2023

Virksomheder, der ansøger om tilladelse til at forhandle håndkøbslægemidler eller lægemidler til rygeafvænning skal betale et gebyr til Lægemiddelstyrelsen.

Nedenfor kan du se de forskellige gebyrer.

 Gebyrer 2023 Ansøgningsgebyr   Årsgebyr  
 Håndkøbslægemider  621 kr.  621 kr.
 V-mærkede lægemidler  

621 kr.

621 kr.

 Rygestopprodukter (udelukkende)  Beregnes individuelt ud fra Lægemiddelstyrelsens tidsforbrug (pr. påbegyndt halv time) og timepris 946 kr.  -
 Medicinske gasser  1213 Kr.    1213 Kr.  
 Flyttegebyr  621 kr./1213 kr.   -

 

Gebyrer 2023

Gebyrer for lægemidler og lægemiddelvirksomheder (laegemiddelstyrelsen.dk)

Ansøgningsgebyr

Lægemiddelstyrelsen opkræver et ansøgningsgebyr ved modtagelse af ansøgningen. Ansøgningsgebyr/årsafgift bliver som hovedregel reguleret hver den 1. januar.

Ansøgningsgebyret for nye ansøgninger refunderes ikke når detailtilladelsen er udstedt.

Gebyr ved flytning

Ved flytning opkræves et administrationsgebyr, som svarer til ansøgningsgebyret. Har forretningen eksempelvis tilladelse til forhandling af håndkøbslægemidler uden for apotek, er det det anførte gebyr, som skal betales, hvis forretningen flytter adresse.

Årsafgift

Der opkræves en årlig afgift, så længe tilladelsen er gyldig. Årsafgiften dækker de udgifter, der er ved tilsynet med virksomhederne eller forretningerne samt administrationen. Den årlige afgift vil typisk blive opkrævet i februar/marts måned.

BEMÆRK!

Det er VIGTIGT at opsige sin tilladelse, hvis man ikke længere ønsker denne. Årsgebyrer vil blive pålagt, så længe man har en aktiv tilladelse.

Gebyrer 2023

Emner