Gebyrer for detailforhandlere af medicin

Opdateret 1. januar 2023

Virksomheder, der ansøger om tilladelse til at forhandle håndkøbslægemidler eller lægemidler til rygeafvænning skal betale et gebyr til Lægemiddelstyrelsen.

Nedenfor kan du se de forskellige gebyrer. 

Gebyrer fra d. 1. maj 2022

Link til bekendtgørelsen om gebyrer for lægemidler og lægemiddelvirksomheder m.v. (Retsinformation - nr. 531 af 29. april 2022)

Ansøgningsgebyr

Lægemiddelstyrelsen opkræver et ansøgningsgebyr ved modtagelse af ansøgningen. Ansøgningsgebyr/årsafgift bliver som hovedregel reguleret hver den 1. januar.

Ansøgningsgebyret for nye ansøgninger refunderes ikke når detailtilladelsen er udstedt.

Gebyr ved flytning

Ved flytning opkræves et administrationsgebyr, som svarer til ansøgningsgebyret. Har forretningen eksempelvis tilladelse til forhandling af håndkøbslægemidler uden for apotek, er det det anførte gebyr, som skal betales, hvis forretningen flytter adresse.

Årsafgift

Der opkræves en årlig afgift, så længe tilladelsen er gyldig. Årsafgiften dækker de udgifter, der er ved tilsynet med virksomhederne eller forretningerne samt administrationen. Den årlige afgift vil typisk blive opkrævet i februar/marts måned.

Bemærk!

Årsafgift opkræves også selv om tilladelsen ikke benyttes.

Se hvilke gebyrer, der gælder for 1. januar 2022 - 30 april 2022 (PDF)

Emner

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...