Sundhedsøkonomiske analyser i tilskudssammenhæng

Opdateret 25. april 2018

Sundhedsøkonomiske analyser ved ansøgning om generelt tilskud eller generelt klausuleret tilskud

Siden 1998 har det været muligt for en virksomhed, der ansøger om generelt tilskud eller generelt klausuleret tilskud til et lægemiddel, at medsende en sundhedsøkonomisk analyse til dokumentation af, at behandling med lægemidlet til den angivne pris er omkostningseffektivt. Der er tale om en frivillig ordning.

Det vil normalt være relevant ved ansøgning om generelt tilskud til et lægemiddel med dokumenterede sundhedsmæssige gevinster i forhold til eksisterende lægemidler samt en højere behandlingspris, eller hvis lægemidlet anvendes til behandling af sygdom eller tilstand, som i dag ikke behandles med medicin. Hvis der fx er risiko for misbrug af lægemidlet vil det ofte være mindre eller slet ikke relevant at lave en sundhedsøkonomisk analyse.

Vejledning om sundhedsøkonomiske analyser

Vi henviser til vores Vejledning om udarbejdelse af sundhedsøkonomiske analyser af lægemidler, der beskriver, hvordan en sundhedsøkonomisk analyse bør udarbejdes. Vejledningen er skrevet med hjælp fra:

  • Professor, cand.oecon, Ph.d., Dorte Gyrd-Hansen
  • Professor, cand.scient, m.sc. Health Econ, Jakob Kjellberg
  • Professor, cand.oecon, Kjeld Møller Pedersen
  • Professor, cand.oecon, Ph.d., Lars Holger Ehlers

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...