International kampagne sætter fokus på at melde bivirkninger

21. november 2018
ADR kampagne 2018

Medicin kan redde liv og hjælpe mange i det daglige. Men al medicin kan også have bivirkninger. En stor international indsats på de sociale medier sætter derfor for tredje år i træk fokus på at melde formodede bivirkninger ved medicin.

I år er der i anledning af FN's universelle børnedag særlig fokus på at melde bivirkninger hos børn og vordende mødre. Indsatsen kører en uge fra den 19. til den 23. november med tre animationsfilm, som i alt 32 lægemiddelmyndigheder verden over deler via deres sociale medieplatforme – heriblandt Lægemiddelstyrelsen. Indsatsen er målrettet både forældre og læger.

Reagér på bivirkninger og meld dem til din læge eller til Lægemiddelstyrelsen

Det er altid en god idé at tale med en læge, hvis du har mistanke om, at du selv eller dit barn har bivirkninger. Mange bivirkninger kan man gøre noget ved. Lægen kan hjælpe ved at justere eller ændre i behandlingen, så der er færre bivirkninger, eller så bivirkningerne måske helt forsvinder.

Men vi vil også gerne vide det, hvis du, dine børn eller en anden i familien oplever bivirkninger.

Når du melder formodede bivirkninger til Lægemiddelstyrelsen, er du med til at sikre den bedst mulige behandling for andre, der også får medicinen. I Lægemiddelstyrelsen bruger vi indberetninger om formodede bivirkninger til at få et samlet overblik over medicinsikkerheden. Hvis mange pludselig oplever de samme alvorlige eller uventede bivirkninger fra en bestemt slags medicin, kan vi i Lægemiddelstyrelsen reagere ved at advare læger og patienter om bivirkningerne. Vi kan også ændre anbefalingerne i medicinens indlægsseddel. Og i meget alvorlige tilfælde kan vi stoppe salget af medicinen helt.

Du kan melde bivirkninger til Lægemiddelstyrelsen på meldenbivirkning.dk 

Se de tre film her:

Hjælp med at gøre medicin mere sikker

Er du gravid eller ammer du?