Ændring af oplysninger

Opdateret 21. juni 2023

Når der er ændringer til en virksomheds allerede eksisterende registrering hos Lægemiddelstyrelsen og/eller i EUDAMED, skal det meddeles til Lægemiddelstyrelsen og/eller rettes i EUDAMED.

Ændringer til følgende oplysninger skal meddeles direkte til Lægemiddelstyrelsen:

  • Virksomhedsnavn tilknyttet CVR-nummeret
  • Adressen hvor det medicinske udstyr, IVD eller produkt uden medicinsk formål markedsføres fra
  • Produktkategori
  • Risikoklasse

Pr. 16. juni 2022 skal udstyrslister ikke sendes til Lægemiddelstyrelsen.

Såfremt virksomheden er registreret i Eudamed

Ved ændringer omhandlende nedenstående oplysninger, skal virksomheden desuden også ændre registreringen direkte i EUDAMED:

  • Virksomhedsnavn tilknyttet CVR-nummeret
  • Adressen hvor det medicinske udstyr, IVD eller produkt uden medicinsk formål markedsføres fra
  • Kontaktoplysninger
  • Ny regulatorisk person

Ændringer om kontaktoplysninger og regulatorisk ansvarlige personer i EUDAMED skal ikke meddeles til Lægemiddelstyrelsen.

Bemærk, at såfremt en virksomhed får nyt CVR-nummer, skal virksomheden registreres på ny, og det gamle CVR-nummer skal ophøres. Det vil altså ikke blive betragtet som en ændring til en allerede eksisterende registrering.

Ændringsansøgninger vil kun finde anvendelse ved ændringer af en allerede registreret aktørrolles oplysninger og ovenstående. Såfremt en virksomhed indtager nye aktørroller eller ophører disse, da vil en ”Ny registrering” eller en ”Ophør af registrering” skulle indsendes.

Foretag ændring i registrering hos Lægemiddelstyrelsen

Virksomhedens oplysninger kan ændres ved udfyldelse af blanketten nedenfor (bemærk at dette kræver erhvervs Nem-ID/MitID).

OBS: Virksomheder med produkter uden medicinsk formål bedes venligst sende en mail med ønsket om ændring af virksomhedsregistrering, da registreringsblanketten endnu ikke er tilpasset til at omfatte disse aktører.

Registreringsblanket (åbner i nyt vindue)

I modtager en kvittering, når vi har behandlet registreringen. Der kan gå op til 14 dage.

Foretag ændring i registrering i EUDAMED

I kan foretage ændringer af registrering i EUDAMED på Europa-Kommissionens hjemmeside.

Gebyrer

Der vil muligvis være ændringer af årsgebyrerne i forbindelse med ændringerne i jeres registrering hos Lægemiddelstyrelsen og/eller i EUDAMED. Læs mere om dette på Lægemiddelstyrelsens side omkring gebyrer ved medicinsk udstyr.