Ophør af aktørroller

Opdateret 17. juni 2021

Når en virksomhed har aktørroller, som ophører med at være registreringspligtige, skal det meddeles til Lægemiddelstyrelsen. Når en aktørrolle ophøres, vil de tilhørende risikoklasser og produktkategorier også ophøre.

Såfremt hele virksomheden ophører med at være registreringspligtige, vælges ”Alle aktørroller”.

Bemærk, at det endnu ikke er muligt at ophøre sin registrering i Eudamed.

Du kan ophøre virksomhedens aktørroller i skemaet nedenfor. For at indsende, skal du signere med virksomheds NemID. 

Registreringsskema (åbner i nyt vindue)

Bemærk: Formularen lukker ned efter 20 minutters inaktivitet (hvis der f.eks. ikke bliver tastet i formularen), og vi modtager i så fald ikke din formular.

Gebyrer

Årsgebyr skal betales til og med det kalenderår, hvor virksomheden ophører med at være registreringspligtig.

For fabrikanter og autoriserede repræsentanter gælder det, at i året for ophør, skal der betales et fuldt årsgebyr, uanset dato for afregistrering. 

En importør eller distributør, som ophører med sin virksomhed og meddeler Lægemiddelstyrelsen dette inden for årets første 3 måneder, skal ikke betale årsgebyr i dette kalenderår.

Læs mere om dette på Lægemiddelstyrelsens side omkring gebyrer ved medicinsk udstyr.

Årsgebyr skal betales til og med det kalenderår, hvor virksomheden ophører med at være registreringspligtig. For fabrikanter gælder det, at i året for ophør skal der betales et fuldt årsgebyr, uanset dato for afregistrering. 

En importør eller distributør, som ophører med sin virksomhed og meddeler Lægemiddelstyrelsen dette inden for årets første 3 måneder, skal ikke betale årsgebyr i dette kalenderår.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...