Indførsel af medicin fra Storbritannien efter Brexit

30. januar 2019

Brexit kan få betydning for danske borgere, der indfører medicin til Danmark fra Storbritannien, fx ved køb af medicin på nettet, som bliver afsendt fra Storbritannien, eller ved indrejse med fly fra Storbritannien, hvor man medbringer medicin på rejsen.

Forhandlingerne om, hvordan en aftale mellem EU og Storbritannien nøjagtig kommer til at se ud, er stadig i gang. Der er derfor fortsat mange uklarheder på en lang række områder.

Når briterne forlader EU, vil Storbritannien blive betragtet som et tredjeland (et land uden for EU). Dermed gælder der umiddelbart samme regler for Storbritannien, som for alle andre lande uden for EU.

Et Hard Brexit  - det vil sige, hvis Storbritannien træder ud af EU uden en aftale - kan have betydning for dig, hvis du køber medicin på nettet fra Storbritannien eller medbringer medicin ved indrejse med fly fra Storbritannien. Da Storbritannien ikke længere vil være et EU land, vil betingelserne for indførsel af medicin ved indførsel fra Storbritannien ændre sig efter et Brexit.

Ved et Hard Brexit vil det ikke længere være lovligt for privatpersoner at indføre medicin fra Storbritannien ved forsendelse, fx med post eller kurerfirmaer.

Det vil sige, at al indførsel af medicin fra Storbritannien med post efter Brexit, vil være ulovlig, uanset om du får tilsendt håndkøbsmedicin eller receptpligtig medicin. Dette gælder også selvom du har bestilt medicinen på nettet inden Brexit.

Ved personlig indrejse med medicin fra Storbritannien, vil det efter et Hard Brexit kun være muligt at indrejse med medicin til 3 måneders forbrug, hvor det tidligere var muligt at indrejse med en større mængde medicin. Bemærk, at der er andre betingelser der skal overholdes for at det er lovligt at indrejse med medicin, herunder at medicinen skal være til personlig brug. 

Du kan læse mere om reglerne for indførsel af medicin her:

Indførsel ved forsendelse

Indførsel ved personlig indrejse 

Vær opmærksom på, at der desuden er særlige regler for indførsel af medicin indeholdende doping eller euforiserende stoffer, hvor det også har betydning om indførslen sker fra et EU eller et ikke-EU land.

Læs mere her: Indfører du medicin der indeholder doping eller euforiserende stoffer 

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...