Indførsel af medicin fra Storbritannien efter Brexit

Opdateret 20. maj 2021

Indførsel af medicin fra Storbritannien efter Brexit

Storbritannien er ikke længere et EU land og betingelserne for indførsel af medicin fra Storbritannien har ændret sig efter 31. december 2020. Det kan have betydning for dig, hvis du køber medicin på nettet fra Storbritannien eller medbringer medicin ved indrejse med fx fly fra Storbritannien. 

Efter den 31. december 2020, er det ikke længere lovligt for privatpersoner at indføre medicin fra Storbritannien ved forsendelse, for eksempel med post eller kurerfirmaer.

Det vil sige, at al indførsel af medicin fra Storbritannien med post efter 31. december 2020 vil være ulovlig, uanset om du får tilsendt håndkøbsmedicin eller receptpligtig medicin. Dette gælder også, selvom du har bestilt medicinen på nettet inden 31. december 2020.

Ved personlig indrejse med medicin fra Storbritannien vil det efter 31. december 2020 kun være muligt at indrejse med medicin til 3 måneders forbrug, hvor det tidligere var muligt at indrejse med en større mængde medicin. Bemærk, at der er andre betingelser, der skal overholdes for, at det er lovligt at indrejse med medicin, herunder at medicinen skal være til personlig brug.

Der gælder dog en enkelt undtagelse for Nordirland, hvor EU og Storbritannien har indgået en særlig aftale for hvilke regler, der skal gælde her. Det betyder for privates indførsel af medicin, at der kan indføres medicin som om det var et EU-land.

Du kan læse mere om reglerne for indførsel af medicin her:

Indførsel ved forsendelse

Indførsel ved personlig indrejse

Vær opmærksom på, at der desuden er særlige regler for indførsel af medicin indeholdende doping eller euforiserende stoffer, hvor det også har betydning om indførslen sker fra et EU eller et ikke-EU land.

Læs mere her: Indfører du medicin der indeholder doping eller euforiserende stoffer.