Overvejer du at købe Melatonin på nettet?

22. marts 2018

Melatonin produkter sælges som kosttilskud fra mange udenlandske internetbutikker. Men i Danmark har vi vurderet, at produkter der indeholder melatonin er medicin. Der gælder derfor særlige regler for køb af disse produkter på internettet.

Melatonin er et hormon som dannes i hjernen. Hormonet påvirker en række af kroppens fysiologiske funktioner, herunder døgnrytmeregulering og søvn. Melatonin bruges bl.a. til behandling af jetlag og andre søvnforstyrrelser.

Kontakt lægen, hvis du har søvnproblemer

Vi anbefaler, at du taler med din læge, hvis du oplever problemer med at sove. Det er vigtigt, at du kommer i den rette behandling, og i visse tilfælde er medicin måske ikke den bedste løsning.

Du kan købe melatonin i Danmark med recept fra din læge. Hvis lægen vurderer, at du skal i behandling med melatonin, anbefaler vi at købe medicinen på apoteket eller på et netapotek, som vi har godkendt til at sælge medicin til forbrugere:

Apoteker der lovligt sælger medicin på nettet

Godkendte detailforhandlere der sælger medicin på nettet

Følg reglerne, hvis du køber melatonin i udlandet

Som privatperson kan man lovligt købe medicin i udlandet, hvis visse betingelser er opfyldt. Vær opmærksom på, at selv hvis melatonin er registreret som et kosttilskud i et andet land, vil det i udgangspunktet betragtes som medicin, når man får det tilsendt til Danmark. Det er ikke tilladt at få tilsendt medicin fra lande, som er uden for EU/EØS.

Du kan læse mere om reglerne for indførsel af medicin her

Vi har desuden samlet en række gode råd til køb af medicin på nettet

Pas på dig selv og spørg, hvis du er i tvivl

Pas på dig selv og spørg, hvis du er i tvivl


Pas på dig selv, når du handler på internettet. Spørg os, hvis du er i tvivl, om du må købe et produkt på internettet.

Tlf. 4488 9393

Send en mail