Mobil visning

Meddelelser om forsyning af medicin

På denne side offentliggør Lægemiddelstyrelsen aktuelle og kommende forsyningsvanskeligheder for medicin. Siden giver et overblik over hvilke produkter, der ikke kan leveres fra virksomheden, samt den forventede periode og årsagen til forsyningsvanskelighederne.

Lægemiddelstyrelsen offentliggør forsyningsvanskelighederne løbende, og meddelelserne omhandler kun forsyningsvanskeligheder for medicin, som både

  • forventes at komme til at påvirke behandlingen af patienter i Danmark. Det vil sige forsyningsvanskeligheder for medicin, der på et tidspunkt forventes hverken at være tilgængelig i andre pakningsstørrelser eller som direkte substituerbar, alternativ medicin.
  • Og som samtidig fremgår af Lægemiddelstyrelsens Liste over kritiske lægemidler.

Dertil kommer forsyningsvanskeligheder, som lægemiddelvirksomheden har vurderet patientkritiske. 

Lægemiddelstyrelsen modtager information om forsyningsvanskeligheder og forsyningsperiodens varighed fra den virksomhed, der har markedsføringstilladelse for medicinen, men patienten vil ikke nødvendigvis opleve manglen på medicinen i hele perioden, fordi der ikke er taget højde for grossisters og apotekers lagre.

Spørgsmål til den aktuelle status skal rettes til virksomheden, da meddelelserne som udgangspunkt ikke opdateres efter publicering.

Listen viser som udgangspunkt alle aktive meddelelser med den senest publicerede øverst.

Man kan søge i meddelelserne ved hjælp af de tre filtre og søgefeltet nedenfor.

Meddelelser om forsyning af medicin