Liste over euforiserende stoffer

Opdateret 2. februar 2022

Liste over euforiserende stoffer underlagt kontrol i Danmark

Euforiserende stoffer, som er underlagt kontrol i Danmark, er angivet i bilagslisten til bekendtgørelsen om euforiserende stoffer. Stoffer kan tilføjes listen via ændringsbekendtgørelser.

Bekendtgørelse nr. 2446 af 12. december 2021 om euforiserende stoffer (inkl. liste over euforiserende stoffer – står i Bilag 1 sidst i dokumentet)

Da nye stoffer tilføjes via ændringsbekendtgørelser er det vigtigt også at gennemse disse for at vide hvilke stoffer, der er reguleret som euforiserende stoffer.

Bemærk at de nævnte stoffers salte og simple derivater i form af ester og ether også reguleres i henhold til bekendtgørelsen om euforiserende stoffer.

Bilagslisten består af listerne A, B, C, D og E.

Liste A omfatter stoffer som ikke må forefindes i Danmark. Liste B, D og E omfatter stoffer, der kun må benyttes til medicinsk og videnskabeligt brug. Liste C omfatter stoffer, der i utilberedt stand er underlagt kontrol, men som i farmaceutiske præparater i almindelighed ikke er omfattet af loven.

Hvad betyder det for mig, at et stof er underlagt kontrol i Danmark?

Hvis et stof er omfattet af bekendtgørelsen om euforiserende stoffer må du som privat person ikke modtage eller besidde stoffet med mindre, at du har modtaget det som et lægemiddel udskrevet af en læge på recept.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...