Liste over euforiserende stoffer

Opdateret 14. juni 2018

Liste over euforiserende stoffer underlagt kontrol i Danmark

Euforiserende stoffer, som er underlagt kontrol i Danmark, er angivet i bilagslisten til bekendtgørelsen om euforiserende stoffer. Stoffer kan tilføjes listen via ændringsbekendtgørelser.

Bekendtgørelse nr. 557 af 31. maj 2011 om euforiserende stoffer
(inkl. liste over euforiserende stoffer - står i Bilag 1 sidst i dokumentet)

Ændringer til bekendtgørelsen er tilgængelige via dette link.

Samlet liste over euforiserende stoffer opført på bilag 1 til bekendtgørelsen om euforiserende stoffer nr. 557 af 31. maj 2011 og stoffer reguleret herefter via ændringsbekendtgørelser

Bemærk at de nævnte stoffers salte og simple derivater i form af ester og ether også reguleres i henhold til bekendtgørelsen om euforiserende stoffer.

Bilagslisten består af listerne A, B, C, D og E.

Liste A omfatter stoffer som ikke må forefindes i Danmark. Liste B, D og E omfatter stoffer, der kun må benyttes til medicinsk og videnskabeligt brug. Liste C omfatter stoffer, der i utilberedt stand er underlagt kontrol, men som i farmaceutiske præparater i almindelighed ikke er omfattet af loven.

Hvad betyder det for mig, at et stof er underlagt kontrol i Danmark?

Hvis et stof er omfattet af bekendtgørelsen om euforiserende stoffer må du som privat person ikke modtage eller besidde stoffet med mindre, at du har modtaget det som et lægemiddel udskrevet af en læge på recept.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...