XDenne side indeholder elementer som ikke er optimeret til mobil visning. Du kan klikke på linket nedenfor for at få vist siden i desktop-visning.
Desktop visning

Privates indførsel af lægemidler fra Storbritannien

Opdateret 16. november 2020
EU flag

Indførsel af lægemidler fra Storbritannien efter den 31. december 2020

Overgangsperioden mellem EU og Storbritannien udløber den 31. december 2020, og det er stadig uvist, hvordan en evt. fremtidig aftale mellem EU og Storbritannien vil se ud. Lige nu findes det dog overvejende sandsynligt, at Storbritannien efter udløbet af overgangsperioden den 31. december 2020 må betragtes som et 3. land i forhold til EU´s regler på lægemiddelområdet. Dermed gælder der umiddelbart samme indførsels-regler for Storbritannien, som for alle andre lande uden for EU.

Da Storbritannien ikke længere vil være et EU land, vil betingelserne for indførsel af lægemidler ved indførsel fra Storbritannien ændre sig efter 31. december 2020. Det kan have betydning for dig, hvis du køber lægemidler på nettet fra Storbritannien eller medbringer lægemidler ved indrejse med fx fly fra Storbritannien.

Efter den 31. december 2020, vil det ikke længere være lovligt for privatpersoner at indføre lægemidler fra Storbritannien ved forsendelse, fx med post eller kurerfirmaer. 
Det vil sige, at al indførsel af lægemidler fra Storbritannien med post efter 31. december 2020 vil være ulovlig, uanset om du får tilsendt håndkøbslægemidler eller receptpligtige lægemidler. Dette gælder også, selvom du har bestilt lægemidlerne på nettet inden 31. december 2020.

Ved personlig indrejse med lægemidler fra Storbritannien vil det efter 31. december 2020 kun være muligt at indrejse med lægemidler til 3 måneders forbrug, hvor det tidligere var muligt at indrejse med en større mængde lægemidler. Bemærk, at der er andre betingelser, der skal overholdes for, at det er lovligt at indrejse med lægemidler, herunder at lægemidlerne skal være til personlig brug.

Du kan læse mere om reglerne for indførsel af lægemidler her:

Indførsel ved forsendelse

Indførsel ved personlig indrejse

Vær opmærksom på, at der desuden er særlige regler for indførsel af lægemidler indeholdende doping eller euforiserende stoffer, hvor det også har betydning om indførslen sker fra et EU eller et ikke-EU land.

Læs mere her: Indfører du medicin der indeholder doping eller euforiserende stoffer

Indførsel af lægemidler fra Storbritannien indtil den 31. december 2020

Den britiske regering og de 27 resterende EU-medlemslande blev i starten af 2020 enige om en udtrædelsesaftale.

Aftalen indebærer bl.a., at Storbritannien fortsat bliver betragtet som et EU land, og privatpersoner derfor fortsat kan importere lægemidler fra Storbritannien frem til 31. december 2020. Det er et krav, at alle de betingelser, der fremgår af reglerne om privates indførsel af lægemidler, er opfyldt.

Bemærk, at Jersey og Guernsey (engelske øer) ikke er medlem af EU eller EØS.

 

 

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...