Privates indførsel af lægemidler fra Storbritannien

30. januar 2019

Brexit kan få betydning for danske borgere, der indfører lægemidler til Danmark fra Storbritannien, fx ved køb af lægemidler på nettet, som bliver afsendt fra Storbritannien, eller ved indrejse med fly fra Storbritannien, hvor man medbringer lægemidler på rejsen.

Forhandlingerne om, hvordan en aftale mellem EU og Storbritannien nøjagtig kommer til at se ud, er stadig i gang. Der er derfor fortsat mange uklarheder på en lang række områder.

Hvis briterne forlader EU uden en udtrædelsesaftale, vil Storbritannien blive betragtet som et tredjeland (et land uden for EU). Dermed gælder der umiddelbart samme regler for Storbritannien, som for alle andre lande uden for EU.

Et Hard Brexit kan derfor have betydning for dig, hvis du køber lægemidler på nettet fra Storbritannien eller medbringer lægemidler ved indrejse med fx fly fra Storbritannien. Da Storbritannien ikke længere vil være et EU land, vil betingelserne for indførsel af lægemidler ved indførsel fra Storbritannien ændre sig efter Brexit.

Ved et Hard Brexit vil det ikke længere være lovligt for privatpersoner at indføre lægemidler fra Storbritannien ved forsendelse, fx med post eller kurerfirmaer.

Det vil sige, at al indførsel af lægemidler fra Storbritannien med post efter Brexit, vil være ulovlig, uanset om du får tilsendt håndkøbslægemidler eller receptpligtige lægemidler. Dette gælder også selvom du har bestilt lægemidlerne på nettet inden datoen for Brexit.

Ved personlig indrejse med lægemidler fra Storbritannien, vil det efter et Hard Brexit kun være muligt at indrejse med lægemidler til 3 måneders forbrug, hvor det tidligere var muligt at indrejse med en større mængde lægemidler. Bemærk, at der er andre betingelser der skal overholdes for at det er lovligt at indrejse med lægemidler, herunder at lægemidlerne skal være til personlig brug. 

Du kan læse mere om reglerne for indførsel af lægemidler her:

Indførsel ved forsendelse

Indførsel ved personlig indrejse

Vær opmærksom på, at der desuden er særlige regler for indførsel af lægemidler indeholdende doping eller euforiserende stoffer, hvor det også har betydning om indførslen sker fra et EU eller et ikke-EU land.

Læs mere her: Indfører du medicin der indeholder doping eller euforiserende stoffer

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...