Magistrel fremstilling af hydrokortison tabletter 5 mg

11. august 2016, Opdateret 14. oktober 2016

Vi har tidligere meldt ud, at det ikke var nødvendigt med en tilladelse til at fremstille magistrelt hydrokortison 5 mg, da det markedsførte lægemiddel Hydrokortison ”Takeda” udelukkende markedsføres i styrken 20 mg med delekærv.

Hydrokortison ”Orion”, tabletter på 10 mg er nu markedsført med delekærv, således at tabletten kan deles i to lige store doser. Lægen kan derfor ordinere ½ tablet = 5 mg. Det er derfor ikke længere tilladt for apoteker at fremstille magistrelle tabletter med hydrokortison i styrken 5 mg, med mindre der foreligger en tilladelse fra Lægemiddelstyrelsen.

Tilladelse i særlige tilfælde

Hvis en læge har brug for at ordinere magistrelt fremstillet hydrokortison i styrken 5 mg, skal lægen søge en tilladelse hos Lægemiddelstyrelsen til, at apoteket kan fremstille hydrokortison tabletter 5 mg til den enkelte patient. Ansøgningen skal indeholde en begrundelse for, hvorfor ½ tablet af det markedsførte lægemiddel Hydrokortison ”Orion” på 10 mg ikke kan anvendes. Tilladelsen skal vises på apoteket, hver gang patienten ønsker en recept ekspederet på det magistrelle lægemiddel.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...