Udenlandske farmaceuter og farmakonomer

Opdateret 14. oktober 2016

Farmaceuter eller farmakonomer i Danmark er ikke autoriserede og kan ikke autoriseres i Danmark.

Ansættelse som udenlandsk farmaceut eller farmakonom i Danmark inden for medicinalindustrien kræver ikke en tilladelse fra Lægemiddelstyrelsen.

Det betyder, at du som udenlandsk farmaceut eller farmakonom ikke skal eller kan registreres i Danmark.

Hvis du ønsker at tage ansættelse på et dansk apotek eller sygehusapotek, skal du med en udenlandsk farmaceutuddannelse eller farmakonomuddannelse ansøge Lægemiddelstyrelsen om en tilladelse. Dette fremgår af apotekerlovens § 36, stk. 2.

Du kan læse mere om udenlandsk apotekspersonale her:

Reglerne er forskellige afhængigt af, hvor du er statsborger, og hvor uddannelsen er gennemført.

Hvis du er statsborger i et EU/EØS-land eller Schweiz og uddannet i farmaci i et af disse lande, kan du læse mere om reglerne i vejledningen til farmaceuter, der ønsker at tage ansættelse på et dansk apotek eller sygehusapotek her:

Vejledning til farmaceuter uddannet i EU/EØS-land eller Schweiz, og uddannet i farmaci i et af disse lande, der ønsker at tage ansættelse på et dansk apotek eller sygehusapotek

Som farmaceut kan du søge om europæisk erhvervspas (EPC) via Europa-kommissionens hjemmeside. Se infografik.

Europæisk erhvervspas (European Professional Card, EPC) er en elektronisk procedure, som du kan bruge for at få dine erhvervsmæssige kvalifikationer anerkendt i et andet EU-land. Du kan læse mere om det europæiske erhvervspas på Europa-kommissionens hjemmeside.

Hvis du ikke er statsborger i et EU/EØS-land eller Schweiz (Tredjelands-farmaceuter) er du ikke omfattet af vejledningen.  Du kan rette henvendelse til Lægemiddelstyrelsen for yderligere oplysninger på udd@dkma.dk.

Vær opmærksom på, at tilladelse til at arbejde som farmaceut i Danmark på et apotek eller et sygehusapotek ikke er det samme som en opholds- eller arbejdstilladelse.

For yderligere information vedrørende opholds- og arbejdstilladelser skal du rette henvendelse til:

Udlændingestyrelsen
Ryesgade 53
2100 København Ø
Danmark
Tlf.:  +45 35 30 85 55
nyidanmark.dk.

Hvis du er statsborger i et EU/EØS-land eller Schweiz og uddannet som farmakonom i et af disse lande, kan du læse mere om reglerne i vejledningen til farmakonomer, der ønsker at tage ansættelse på et dansk apotek eller sygehusapotek her:

Vejledning til farmakonomer uddannet i et EU/EØS-land eller Schweiz, og uddannet i farmaci i et af disse lande, der ønsker at tage ansættelse på et dansk apotek eller sygehusapotek

Hvis du ikke er statsborger i et EU/EØS-land eller Schweiz (Tredjelands-farmakonomer) er du ikke omfattet af vejledningen. Du kan rette henvendelse til Lægemiddelstyrelsen for yderligere oplysninger på udd@dkma.dk.

Vær opmærksom på, at tilladelse til at arbejde som farmakonom i Danmark på et apotek eller et sygehusapotek ikke er det samme som en opholds- eller arbejdstilladelse.

For yderligere information vedrørende opholds- og arbejdstilladelser skal du rette henvendelse til:

Udlændingestyrelsen
Ryesgade 53
2100 København Ø
Danmark
Tlf.:  +45 35 30 85 55
nyidanmark.dk.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.