Magistrel fremstilling af røde morfin dråber

14. oktober 2016

Lægemiddelstyrelsen har gennemgået relevant tilgængelig litteratur, men ikke fundet dokumentation for, at der er væsentlig forskel i den terapeutiske virkning af magistrelt fremstillede røde morfin dråber og det markedsførte lægemiddel Oramorph, orale dråber og oral opløsning – uanset eventuel forskel i lægemidlernes styrke. Det vil derfor med virkning fra 3. december 2016 ikke længere være tilladt for apoteker at fremstille røde morfin dråber, med mindre der foreligger en tilladelse fra Lægemiddelstyrelsen.

Tilladelse i særlige tilfælde

Hvis en læge - i et særligt tilfælde - har brug for at ordinere magistrelt fremstillede røde morfin dråber, skal lægen søge en tilladelse hos Lægemiddelstyrelsen til, at apoteket kan fremstille røde morfin dråber til den enkelte patient.

Ansøgningen skal indeholde en begrundelse for, hvorfor patienten ikke kan anvende det markedsførte lægemiddel Oramorph, orale dråber og oral opløsning. Tilladelsen skal vises på apoteket, hver gang patienten ønsker en recept ekspederet på det magistrelle lægemiddel.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...